Skumma fredag

Har precis kommit innaför dörren med svetten i pannan. Cyklade som en dåre genom Gnosjö, tycker att det är förbannat roligt att cykla nerför och fort ska det gå! Har hunnit äta lite god mat och prata av mig med Petra. Ska snart åter igen snöra på mig skorna för att ta en promenad i det skumma vädret. Snart kommer "Linköping" hit. Grillning står på schemat och jag gissar även på TP. Upp tidigt imorgon för jobb hela dagen sedan under kvällen blir det en galen utgång.

En längtan

Fem i sex kom fortfarande dropparna från himlen, som ett brev på posten upphörde regnet precis klockan sex då de första kom nedför gatan. Tack vädergudarna. Så vackra alla var, klänningar, håruppsättningar, skor, blommor och killarna i sina fracks och kostymer. Jag vill så gärna gå balen en gång till. Hela den dagen var helt underbar, att få bli ompysslad och stylad och sedan ta enastående kort samt få uppleva en sådan himmelsk afton.

Efter dagens balkortege följde Silja med mig hem för lite tårkalas i soffan och sedan tacos. Hjärta.

Tänderna är nu borstade så det är minsann dags för sängen. Slötitta en aning på tv:n samtidigt som man sms:ar och kanske prata lite i telefon.

Tack Ida för igår. Det var jättemysigt!

Natti.

Bal i Gnosjö

Blixtrar och dunder, magiska under. Klockan sex ikväll är det bal i Gnosjö. Snälla regn, håll dig borta. Låt dem bara gå gatan ner och hoppa in i sina bilar, sedan kan du komma tillbaka! För tillfället vräker det ner, kontras med åska och blixtar. Försvinn.

Dagen har gått förhållandesvis fort. Lite halvsegt i skolan, som det varit den sista tiden nu. Inget direkt vettigt som händer och fötter just nu i detta lilla samhälle. Längtar efter en nästa vecka och ett varmt Florens. Det ska bli så förbaskat skönt att åka iväg och bara njuta i flera dagar. Galet ska det bli.
     Till helgen nu är det Gisledagarna och Karnelevalen. Hoppas de har en hel del roligt att bjuda på. Nästa vecka bjuder inte helt otippat, på en hel del studentfirande och nästa år är det dags för Victor. Kan inte fatta att han bara har ett år kvar i skolan. Tiden går oerhört fort och fortare när man har roligt.

Njurarna och ryggen spökar, ont som attan gör det och jag har svårt att stå samt böja mig ner. Jag hoppas på en sömnfylld natt där jag kan försöka vila upp mig.

Jag tror att det är den dagen idag. Jag gissar på välkommen . . .

Konfunderad

Off to Jönköping för lite skönt häng. Skolan sög fet hästballe idag.

Mitt i dimman

Tio i sex ringde det på telefonen. Det var min personliga väckarklocka som ser till att jag kommer upp ur sängen, och det gjorde jag. Hoppade i lite kläder och for mot Anderstorp för att lämna in bilen på den lilla servicen. Tur att på plats var min personliga chaufför. Smidigt.

När jag kom hem kröp jag åter ner i sängen efter att varit ute med Maja, om jag somnade. Så skönt så jag nån timma till. Det negtiva är att somnar man om en, två timmar till efter att man redan stigit upp blir man så fruktansvärt trött. Så nu sitter jag är i baren, lyssnar på go morgonmusik.

Ska snart hoppa på cykeln för att ta mig upp till skolan. Bara en och en halv timma idag. Skönt. Därefter Jönköping med Ida.

Kom till oss då lilla bebisen. Jag vill!

Isbad

Iskallt vatten mötte mig i dsuchen. Hade tänkt mig en ordentlig långdusch innehållandes rubb och skrubb, men icke. Det blev en rekordsnabb dusch, men schampo kvar i håret och orakade ben. Härligt. Därför sitter jag nu i soffan med fleecetröja och varma mjukisbyxor där jag låter ögon växla mellan tv och dator.

Det blir en tidig morgon imorgon, dags att lämna bilen på service. Kul kostnad som medkommer efter. Tack skatteåterbäringen.

Under morgondagen blir det även en vända till Jönköping med Ida för att inhandla lite nya skönheter till garderoben.

Hej så länge.

Göra någon annans dag

Johanna ringde upp mig på skype för att snicksnacka en aning. Vi pratade om allt mellan himmel och jord i vanlig ordning. Ju mer vi pratade desto mer kände jag att nu kan jag inte hålla mig längre: JAG SKA TILL FLORENS!
     I flera veckor har jag hållt detta inombords och inte kunnat säga något. Men med risk för att lite problem skulle uppstå var jag absolut tvungen att berätta. Det var en själaglad vän som hoppade runt med tårar i ögonen och en minst sagt lika lycklig Annie. Jag längtar som bara den och kan knappt bärga mig. Värmen, staden och allt vi ska uppleva och göra är helt förtrollande galet! Det ska bli sp oerhört skönt att komma bort från Gnosjö och småland för ett tag. Riktigt jävla skönt!

Har precis promenixat med Evelina, det blev en härlig tur runt Gnosjö. Varmt och kvavt som bara den. Skuren som kom innan var inte tillräcklig. Vi behöver ett ordentligt åskoväder med massa regn, muller och härliga blixtar.Sitter gärna uppkrupen i soffan med tända ljus och myser.

Tiden har sprungit iväg idag. Klockan är snart sju och jag vet knappt vad jag har hittat på under dagen.

Ett gott glas vin hade suttit fint just nu, tillsammans med nötter och härlig musik.

Grön, lila och gul

Cyklade som en dåre hem för att släppa ut den svarta faran. Upp till fotbollsplanen för att kasta pinnar och lattja lite. På golvet ligger nu en utslagen Maja med en pigg matte. Jag är på g. Trots en inte skärskilt händelserik dag är jag på gång. Konstigt laddad och en aning pepp. Kanske för att det var den sista skrivningen idag, kanske för att det är fint väder. Både och. Jag är just nu sysslolös. Lägenheten är städad. Tvätten är tvättat, tom överkastet. Maja är rastad, mina räkningar är betalda. Är lite sugen att gå in till grannen och förbättra brännan. . .

Hasta.

En givande lugn dag

Har precis kommit tillbaka från grannen där Daniel och Evelina har sitt lilla kärleksnäste. Daniel har hjälpt mig med datorn då han har installerat och fixat lite. Tack för hjälpen! Nu är det inte mycket som fattas, mer än bara lite bilder som kan få förgylla min vita skönhet.

Dagen har varit mycket bra. Innhållandes plugg, promenader, tvätt, solning och en hel del annat smått och gått. Gärna fler liknande dagar tack.

Jag måste nu bädda i de rena lakan jag tvättat omsorgsfullt idag, läsa igenom delar av boken igen, rasta Maja en sista gång och borsta tänderna. Därefter tänkte jag ta natten.

Godnatt.

.

Just idag känns det som om Tinas underbara ting skall få komma till världen. Snälla, kom ut idag!

Härliga måndag

Vaknade efter sex och släppte ut Maja, sedan direkt tillbaka i sängen och somnade om. Så skönt! Nu har jag varit ute på en liten promenad och tänkte snart åka och bada med  minlilla bebis. Måste även slå upp mina böcker och block för att studera inför morgondagen. Om jag känner mig själv rätt idag kommer jag göra allt som står i min makt för att undvika just studierna, det kommer att hända en himla massa annat kul där det inte finns utrymme för plugg.

På väg mot nya destinationer

Lite volly på Daniels bakgård var precis vad jag och Sillen behövde för att komma igång efter en härlig middag. Efter maten blir jag alltid lite småseg och söndagsmiddagar bidrar till mer seghet. Tvätten har slängts i och ur maskinen och det hänger nu torktvätt på barstolarna. Charmigt.

Snart ska jag och Maja krypa upp i sängen, kika på Fredrik och Philip och gosa.

Ledig dag imorgon vilket känns jäkligt gott. Det blir en hel del studier och jag hoppas även på sol. Lite plugg och sol i en smäll hade suttit fint.

Peppad

Maja är nu två år vilket innebär i hundvärlden att hon entrar tonåren. Just nu kan hon inte längre höra och kommandon behöver upprepas ett flertal gånger, vilket leder till extrem frustration från min sida. Men nu mina vänner har jag läst, läst och åter läst. De kommande två veckorna består av fullständig träning och åter träning. Jag vet att den närmaste tiden kommer att bli oerhört tuff och påfrestande. Undrar hur länge min motivation ska hålla i sig, men nu kör vi!

I en annan del av mitt huvud

Promenaden var skön för både kropp och själ denna söndagförmiddag. Därfter blev det en påse från hemköp där diverse godheter slank ner. Jag ska packa min väska som står på högkant i syskonrummet i Värnamo. Jag ska packa ner min vita skönhet i mitt rosa hölje och styra kosan mot Gnosjö. Först och främst ska Julius få sin fisk och potatis och jag mina rödbetor. Funderar skarpt på att besöka duschen idag, var ett par dagar sedan sist. Hmm, det är fint att bara springa runt skitig och naken.

Good morning

Härligt att vakna upp till en varm söndagmorgon. Har sovit som en prinsessa!

Djuruppvisning

Soffan är galet skön just ikväll. Jag måste snöra på mig pjucksen och gå en vända med Maja. Tröttheten är hos mig sedan länge. Jag känner tristess trots att jag bara suttit sysslolös i fem minuter. På TV:n är det bara skit kvar som sänds denna afton. Kvällens höjdpunkt blev "hundtricket", som jag gillar skarpt. Mysig film som innehåller en konstig lockande torterande känsla. Nu är det minsann dags att ta mig i kragen och gå ett varv.

Godnatt alla.

I väntans tider

Morgondagen är planerad från att jag slår upp ögonen på morgonen till jag åter igen tar natten. En söndag får gärna vara planerad kan jag tycka, så att man slipper söndagsdepp och allt vad det innebär. Ett stort plus är ledigheten på måndag. Så härligt, ytterliggare en fri dag som kan bjuda på massvis av spännande händelser. Veckan består av plugg, det sista pluggandet för denna termin, därefter återstår endast en tremin. Jag är spänd på vad framtiden har att erbjuda. Var kommer jag att ta vägen? Först och främst måste jag spara pengar till A-resan till C och E. Många pengar måste sparas, vilket innebär en hektisk höst med massvis av jobb och studerande. Men först väntar en förförisk sommar fylld av resor, jobb, sol, bad, utflykter och en tonvis av härliga tillställningar. Jag ska njuta av varenda sekund och försöka koppla av så gott det går. För visst kommer det att bli en händelserik sommar. Mycket har redan hänt och mer kommer att ske. Det minsan. Ja, ungefär så ser mina kommande månader ut. Men allra bäst kommer förhoppningsvis min överraskning att bli. Jag längtar som bara den, och önskar att jag kunde avslöja den!

Snart kommer en efterlängtad bebis till världen. Den lilla skapelsen skulla ha kommit igår men den tar god tid på sig. Jag väntar med spänning och kärlek på detta underbara tillskott!

Att fara eller inte fara ner till Halmstad

Semlan och Illa befinner sig i Halmstad med varsin öl i handen. Jag saknar mina två tredjedelar.

Melåten och bätt

En härlig pastarätt ligger väl förpackad i magen. Är därför mycket mätt och belåten. Kan avslöja att det inte är långt till kvar till sängen. Ögonen är tunga, långhelgen har varit hektisk och fullspäckad. Just därför känns det mycket bra att det bara blir en lugn lördagafton med god mat och härligt sällskap.

God kväll.

Storslaget

Det vita vinet gör sig bra i min mun och strupe. Det blev helt plötsligt en solig lördagkväll och varför inte njuta av ett gott glas vitt vin?
     High Chaparall var trevligt, det är ganska mysigt att gå runt och titta på alla olika människor som hittat dit. Utflykten avslutades med fika på Herrestad café. Mys pys in deed. J är nöjd med dagen och sitt nya hölster.

Grattis V. som gjorde en kanoninsats idag på golfbanan och lyckades spela sig vidare. Bra jobbat pycke!



Rubrik

Tillbaka på brinkvägen efter en underhållande fika och besök i varje butik. Finns så många skapelser i butikerna nu, alla dessa klänningar och härligheter. Angie fick en och annan påse med sig hem medans jag gick hem drömmandes.

Idag spelar brodern V golftävling. Tummarna hålls och hoppas på riktigt bra spel.

Snart är det dags för att sätta sig i bilen och bege sig till High Chaparall med mor och J. Panga på lite indianer och kanske får bevittna en show.

Hej, Hopp gummisnopp och plastmus.


Över eller under

Frukosttarmen skriker lågt men bestämt efter mat. Kaffe och vatten måste insupas. Jag gillar frukost när timmarna har fått gå lite på morgonen. Inte kan jag jag äta frukost direkt när jag stigit upp ur sängen.

Frågan är om jag ska möta fikagänget klockan elva. Först måste jag äta, promenera, klä om och ta mig dit. Nu blev jag en aning stressad. Hej hopp, dags att fatta lite oseriösa beslut. Som vilken färg man ska ha på trosorna.

Morsning korsning

Lördagmorgon och en släng av bakfylla. Maja är rastad och Julius tittar på Tv. Jag är trött och seg men jag kan inte somna om. Idag tänkte jag ta med mig Julius och åka till High Chaparall, bara regnet inte öser ner.

Nu ska jag mysa med Maja min.

Avund.

Åh, den till och med luktar underbart. Vilken pärla jag införskaffat mig.

Jag och min MacBook mot världen

Här sitter jag i Värnamo med min nya skinande MacBook. Lycka för mig vill jag poängtera. En helt ljuvlig pryl som förgyller min vardag!

Mätt, go och glad.

Fisk. fisk, fisk. Fisk är riktigt gott. Tur att jag åt det till lunch då. Pressad potatis till är inte fy skam. Mätt, go och glad är jag, trots att det blåser.

Skorna skriker efter mig, dags att hoppa i de, ta promenaden upp för den lilla backen, svida om och ta hissen upp till rätt avdelning. Jo, verkar som om jag missat att delge att jag varit med på två operationer. Och det ni, det var riktigt HÄFTIGT!

När planer smids

Mitt hjärta slog snabbare och mer intensivt för en stund. Jag visste att snart kommer kärleken tillsammans med Alexander och Maja. Som jag längtat och väntat. Tiden har gått fortare än fort här i Halmstad och jag har anpassat mig bra till staden och att "leva" själv. Livet i Gnosjö känns avlägset och en aning främmande. Jag trodde aldrig att jag skulle trivas på detta viset inte heller att tiden skulle gå så fort. Veckorna präglas av ständig ny kunskap och ett starkare jag har infunnit sig i mitt inre. Jag mår bäst när min kunskap och närvaro hjälper andra människor. Känslan av att komma hem var dag och har gjort något så gott till andra männsikor. Att få ge de bättre livskvalité och en längre livstid. Kort sagt, jag trivs som fisken i vattnet!

Sitter nu i den monsterstora lägenheten på Magnusstenboxväg och myser. Morfar jobbar (vilket han ALLTID kommer att göra) mormor sitter i sin svarta skinnfåtölj, löser korsord och tittar på TV. De skämmer bort mig, allt för mycket. Att komma tillbaka småland, verkligheten, lockar inte för tillfället. (men det ska trots allt bli skönt att komma hem!)

Valborg spenderades i Skummerslöv tillsammans med delar av släkten. Det blev grillat och vin. Natten den spenderades i en friggebod tillsammans med min andra kusin vitamin Evelina. Underhållande med lite tonårssnack. Jag känner igen mig så mycket. Men en sak är säker, jag vill inte tillbaka till tonåren.
     Resten av helgen bestod av njuting i solen, shopping, glassätning, grillning, dryckesintagning och en jäkla utekväll. Det har varit en extremt lyckad helg med alla dess ingredienser och tillbehör. Hela denna dag har varit en välförtjänt slappedag.

RSS 2.0