Julgodis

Nu ska det bakas så det står härliga till i Värnamo. Först ut; Pepparkakshuset.

Later folks.

Back from the 80`s

80-talsfeber igår. Det blev en riktigt lyckad afton och alla var toksnygga!

hej, mitt vinterland.

snö, snö. snö. jag är glad, glad, glad.


kärlekens tjänst

kul att både jag och ida noterat att det nu mera får plats två personer (samtidigt), i vår nya dusch.



vinterland

snön ligger fortfarande kvar på marken och lyser så fint på hustaken. det är så vackert ute, naturen får en helt annan skepnad av detta ljus. nu får det vara vinter hur länge som helst. kalla mig galen, men jag älskar kylan, snön och hela vinterpaketet. dock inte något förbannat slask eller oroligheter i trafiken. därför får ni nu (du som tar åt dig, sluta köra som idioter) köra lugnt på vägarna.

nu ska jag hoppa in snön och kasta snöbollar med maja. sedan blir det jobb hela dagen lång.

later folks.


jag är sugen på snöbollskrig.

imorgon kväll är det snöbollskrig i gnosjö. alla som vill få delta.

jag är bara så himla glad just nu. tänkte ta och försöka sova.

jag och ida har bestämt att vi/jag ska ha öppet hus om några dagar. sedan ser jag fram emot emmas rimstuga, som alltid, dagen innan julafton.

later folks.


Snöänglar

Det är vitt ute, snön är här och faller fortfarande. Hela jag blir så lycklig, nu vill jag bara springa runt och hoppa, slänga mig ner och göra snöänglar. Åh, vilket bra humör jag blir på av snö!

Nu har precis vvs-mannen lämnat lägenheten. Äntligen, äntligen har vi en ny, stor och fin duschkabin. Ikväll blir det en ordentlig långdusch, eller i alla fall en normal dusch, utan att behöva stå och brottas med en galen orm. Ha

Later folks.


Årets första julbord

Jag ligger nu utfläkt på soffan och är galet mätt. Magen jobbar som en tok för att bryta ner alla mängder av olika godheter. Det var ett utsökt julbord på Hestraviken och sällskapet var i toppklass. Härligt med underbara arbetskamrater. Kruxet för mig nu är att kunna lägga mig. Jag tror att jag måste ta en promenad.

Later folks.


Slappedag

Lägenheten är städad och jag är färdigtränad. Det är nu dags att hoppa in i den minst sagt komplicerade duschen ( men imorgon är det slut på det, för då får vi vår nya, efterlängtade duschkabin. Äntligen) och göra mig i ordning för kvällen som bjuder på julbord. Jag är riktigt sugen på maten och det trevliga sällskapet.

Ha en fortsatt bra måndag.

Later folks.


Sovdags för längesen

Det kanske är nu jag borde stänga av Tv:n, datorn och dra ut sladden till julgransbelysningen och därefter hoppa bums i säng. Jag tror bestämt att jag ska prova det. För nu är det minsann sovdags.

Julbord imorgon. Äntligen.

Rastlösheten är min dåliga vän.

Det ligger ett tunt, vitt lager på marken utanför mitt fönster. Kylan biter i kinderna när jag tar en härlig promenad. Nu vill jag bara ha mer kyla, snö och sol. Jag vill åka skidor, susa ner för perfekta backar, känna mjölksyran i benen, känna svetten utmed ryggen. Jag vill hoppa i mina pjäxor, dra på mig hjälmen och slänga mig utför. Jag blir nästan helt lyrisk när jag tänker på det. Snö är för mig rogivande. Lugnet infinner sig och kroppen får arbeta. Jag vill verkligen ha snö, NU!

För tillfället är jag allt annat än trött. Ögonen är stora som pingisbollar och kroppen längtar inte alls efter att få krypa ner i en stor, sval säng och bara slumra till. Icke då. Jag är enormt speedad och kan förmodligen gå tre varv runt Gnosjö, men det är inte speciellt roligt att göra sjäv. Därför sitter jag här, i soffan och har skaffat Facebook. Ungefär så uttråkad är jag, från och med nu går det bara utför. . . Rastlösheten är inte bra för mig, den är ungefär som en dålig vän. En dålig vän som man inte kan göra slut med, fast man vet att det är det enda rätta.

Later folks.


Dagen då historia skrivs.

Idag mina vänner är dagen då jag skaffade Facebook.

Hur det känns?
-Jag vet inte än, men jag tror att jag gillar det.

en saknad ♥

jag saknar min Maja och min underbara sambo, Ida




Nöjd, jag är mer än nöjd.

Jag sitter djupt nedsjunken i en ljuvligt skön fåtölj. Resten av sällskapet sitter framför mig och spelar TP, det är sjukt underhållande att sitta vid sidan om och iakta, lyssna och förundras över deras underbara kommentarer och diskussioner. Det är bra mycket roligare att titta på en afton som denna.

Dagen har varit alla tiders, en skön sovmorgon, komplett frukost, julklappsshopping på stan, öl och snacks på Mörner´s, hockeymatch och sist men absolut inte minst, en exemplarisk måltid på Texas longhorn. En blodig köttbit som bara smälter i munnen. Gode värld vad nöjd jag är!

Efter ankomsten igår blev det älgköttspaj, TP-spelande och kvällen avrundades med en utekväll inne i stan. Det blev en lyckad fredag i alla dess slag.

Nehä, nu ska jag fortsätta lyssna, lite mer helhjärtat på galningarna!

Later folks.

Off to Linköping

Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Det är dags att börja packa och se till att jag får med mig allt, främst är det väl ett glatt humör, och det har jag idag! Familjen ska fara till Linköping för den årliga hockeyhelgen. Det är TP, rött vin, hockey, rött kött och öl som står på schemat.

Nu ska jag skynda mig.
Trevlig helg.

Later folks ♥

jag och mina favoritkillar









Snickersbak

För några år sedan var mitt och mina bröders favoritrecept snickers. Pratade precis med Virrelino som var galet sugen på dessa små läckerheter, så nu mina vänner ska syskonen Josefsson frossa i hembakta snickers.

Mumma!

Ingredienser
1½ dl strösocker
1½ dl ljus sirap
8 dl cornflakes
200 g jordnötssmör
200 g blockchoklad


Tillagning
Koka ihop socker och sirap. Blanda cornflakes och jordnötssmör i en bunke. Häll över sockerblandningen och rör om ordentligt. Bred ut massan till önskad tjocklek på en plåt med bakplåtspapper.
Smält blockchokladen i vattenbad (micro går också tror jag). Bred chokladen över kakan och låt stelna.
Skär i bitar.

Det var alltså bara tomma ord. Åter igen.

Nu är jag precis hemkommen från en skön, lång och uppfriskande promenad med Evelina. Jag gillar härliga morgonpromenader, och sedan få komma hem, äta god frukost och göra sig i ordning för att möta dagen. Det är snart dags för skola och därefter blir det ljuskväll i Bor. Härmed hoppas jag på en bra dag.




Beslut måste fattas. Ofta. Det ska bara göras. Jag har nu konstaterat en hel del och beslutat mig därefter.


Later folks.


En helg utan mig, här får ni! ♥




Formsvacka

Mitt humör är fortfarande inte på topp. Jag känner mig allmänt less och kinkig. Nu tror jag att vädret böjar ta ut sin rätt rent mentalt. Jag är dessutom arg, på vad vet jag inte riktigt, men känner mig minst sagt på hugget. Vissa dagar är väl bara på detta viset och vanligtvis går de över. Nu har jag haft två dagar i rad, och det är inte likt mig. Jag hoppas innerligt att det bara är en formsvacka som jag kan ta mig ur redan imorgon. Eller så får jag helt enkelt ta mig i kragen nu och gaska upp mig. Helt ärligt kan jag känna att det är ganska tillfredställande att vara på dåligt humör emellanåt.

En sak till som gjort mig på dåligt humör är att jag är besviken, och det är ingen trevlig känsla.

Later folks.






Inte min dag idag.

Denna dag har bestått av näst intill enbart arbete. Jag är trött och en aning tjurig faktsikt. Min mat-och sovklocka börjar nämligen göra sig påmind, magen kurrar, och inte vill man äta någon vidare mat vid denna tiden på dygnet. Jag är även trött men kan som vanligt inte koppla av och slumra in. Sen kom jag på att jag är irriterad också, en del saker retar verkligen gallfeber på en.

Jag hoppas på en bra mycket bättre morgondag. Snälla.

Later folks.


Tredje gången gillt?



Jag har precis bytt om från den ena jobboutfiten, och hoppat i en mer avslappnad. Ska vidare till nästa jobb. Jag är även nypiercad. Tredje gången gillt kanske?

Ha en fortsatt bra dag.
Later folks.

Det där med sömn. . .





blunda var det ja. bra annie. sov nu.
ge mig en sömnterapeut någon.

blunda.

Brotherhood

Ida står i köket med sina systrar och bakar. Jag blir lite avundsjuk måste jag erkänna, jag vill nämligen också ha mina underbara syskon här. Alla tre underbara bröder, här och nu! Jag vill en syskonafton. Tur är väl det då, att nästa helg blir det en sann syskon-och familjehelg. Det ser jag fram emot.
Jag älskar dig, Alexander, Victor och Julius. Av hela mitt hjärta.
Kärlek.

i simmarens tecken

I denna ljuva vintertid
Se till att behålla din inre frid
Då ingen annan är som du
Ta hand om dig i detta nu

Friday, a nice Friday.

God morgon fredag och gott folk.

Vädret idag är inte på topp, inte heller var min nattssömn något att hänga i granen. På tal om gran ryktas det om en granpyntarkväll hemma hos Annie och Ida denna afton. Vilket innebär, lussebak, granuppsättning med pyntning samt vindrickning. Det låter som en mycket trevlig kväll anser jag.
Nu är det dags för mig att bege mig till jobbet.
Ha en bra fredag.
Later folks.
jag vill inte att du ska veta att jag redan vet
jag har alltid vetat
men jag har aktivt valt att du inte ska veta
sanningen är sann
jag ljuger
för dig
men mest för mig själv
jag vet varför jag inte gråter
jag vill att mitt hjärta ska sluta slå så fort
harmoni, var tog du vägen?

du sa ingen fara, men det blev fara

jag gillar dina händer
jag gillar att hålla din hand
jag tycker om när du håller om mig
jag tycker om din famn
jag trivs när jag ligger på ditt bröst
jag trivs när du tittar på mig, sådär som bara du gör

jag vet vad jag behöver
frågan är om det är du
har du verkligen en famn för mig?
jag menar, var du än befinner dig?

har du det?

utvilad, eller?

God torsdag.

Vädret som var igår och är idag är bland det absolut bästa jag vet. Det är minusgrader ute, solen skiner och skyn är klarblå. Det är så oerhört jäkla bra. Sol, sol, sol. Snart kommer även snön mina vänner, och då, då är lyckan fullständig.

Inatt har jag, för första gången på mycket länge, sovit riktigt gott. Jag somnade nästan direkt då jag lagt mig, utan att tänka på en massa eller ha löst världsfreden. Det känns hur bra som helst. Äntligen en natts sömn.

Snart ska jag åter snöra på mig skorna och bege mig på en långpromenad med Anna.


Later folks.

jag vet varför jag inte gråter

jag vill inte att du ska veta att jag redan vet
jag har alltid vetat
men jag har aktivt valt att du inte ska veta

sanningen är sann
jag ljuger
för dig
men mest för mig själv
jag vet varför jag inte gråter

jag vill att mitt hjärta ska sluta slå så fort
harmoni, var tog du vägen?


RSS 2.0