I mig

Uppdateringen är den sämsta. Jag vet! Men jag vill och orkar inte. Jag försöker att förstå meningen med livet. . . tacksamheten över sin hälsa är närvarande. Allt förgivettagande får mig att må illa. Jag befinner mig inuti mig själv. Så nära min själ har jag aldrig varit.

En helt ny värld.

Hisen upp till sjätte våningen kändes som en evighet innan dörrarna öppnades. Utsikten över staden var slående. Herregud, jag har hamnat i något mycket bra. En hjälpande hand till de sjuka och platsen kunde inte vara bättre. Det är onsdag , jag sitter på Emmas soffa och myser. Är precis tillbaka från en italienskglassfärd med flickorna från småland. Glassen var utsökt, ville aldrig komma till botten.

Anyhow. Dagarna har gått fortare än fort på sjukhuset och jag stormtrivs. Vill förmodligen inte tillbaka till skolbänken efter denna tid. Jag måste bara försöka lära mig att lämna jobbet på jobbet. Vissa saker är iof. hjärtekrossande. Jag är på en barn-infektionsavdelning och där är det både glädje varvat med sorg.

Nu ska jag och Semlan iväg.

Min älskade mormor skämmer bort mig. Jag gillar det.

Ex antal alvedon senare

Och jag mår mycket bättre. Har varit ute och fått i mig frisk luft. Jag har duschat. En dusch efter två sjukdomsdagar är välbehövligt. Känns som om all sjukdom tvättas av en och åker ner i avloppet där det hör hemma. Jag har ätit grillat som min kärlek tillagat. Denna måltid var ännu mer välbehövlig, energi är grunden till allt sägs det!

Packningen är avklarad, allt ligger i tio högar på sängen. Fattas bara att det ska ner i största möjliga väska.
Stressen har nu lagt sig. Jag ska hoppa på första bästa tåg imorgon för att ta mig till kusten.

Godkväll.

Bajs

Det är söndag, dagen innan min efterlängtade praktik. Börjar äntligen att må bättre. Under fredagsnatten slog febern till, hårdare än en käftsmäll. Det var längesen jag var så risig. Lördagen spenderades i soffan, under ett varmt täcke och sköna kläder med neddragna persienner. Jag sov i princip hela dagen och idag mår jag faktiskt bättre. Jag försöker med alla huskurstips tips för att på bästa sätt kurera mig. Av alla dagar på året är jag tvungen att bli sjuk innan min utmaning. Åhh, vad irriterad jag blir!
 
Känner mig enormt stressad fast jag vet att jag inte behöver göra det. Men packningen är inte gjord, inte ens lite framplockat. Jag har lite att göra idag om jag ska kunna åka ner imorgonbitti. Jag hoppas innerligt att febern fortsätter arr ligga lågt och inte sticker iväg igen. Jag behöver energi, mycket energi. Kycklingsoppa har de ju alltid i alla filmer och tv-serier. Kanske man skulle ordna det, som en riktig mirakelkur. Det hade var som en dröm som går i uppfyllelse.

Jag vill bli frisk, känna ork . Snälla.

En tomtefest i april

Kan inte bli annat än spännande. Snart dags ett ge sig av.

LIvet är underbart när underlivet är bart.

Frågetecken

Kli i naveln. Det kliar som attan. Märkligt.

En kommande kväll i maj, juni, juli, augusti

jag är sugen på jordgubbar och vin. En rutig filt och en härligt grön gräsmatta. Där vill jag sitta, med alla underbara vänner och bara suga in livet!

Jag gillar mina bröder. Det är härliga killar som jag älskar av hela mitt hjärta. Är preis hemkommen från ringvägen där det åts kvällsmat med mina favoriter. Fasen vad bra ni är!

En problemfri tillvaro

Min kära lilla kusin Astrid åkte precis hem. Vi har fikat på balkongen, ritat, spelat påhittat kortspel, tittat på tågen och kastat pinnar till Maja-bus. Livet är så enkelt för dessa små varelser. En avundsjuka sprider sig lätt, jag vill också se så lätt på livet. Uppskatta att tåget åker förbi iställer för att tycka att det är ett jobbigt ljud. Kunna spela påhittade spel utan regler och logik. Kunna springa runt, runt på en äng och tycka att det är roligt. Att tvätta händerna hundra gånger och leka med vattnet. Livet i deras ögon är så lätt och okomplicerat. Jag vill känna den känslan igen, jag skall försöka infinna den i mitt liv. Känna lättja!

En orgasm istället kanske?

In genom dörren kiver en höggravid kvinna. Världens vackraste sådan. Åh, Tina du är så fin. Det blev med andra ord ingen bakning. Istället mys och prat på balkongen, matlaging, promenad och mys i soffan. Mina studier har därför legat på is hela efter middagen och det är kanske inte så bra. Nu blir det läsning en bra stund till ikväll. (Konstigt att man egentligen har "bäätre" saker för sig men istället väljer att sätta sig och bloggar)

Med det sagt får jag väl avsluta detta inlägg. Dags att åter öppna min bok, ta fram mitt block och sätta igång med att läsa. Min ögon är redan tunga. Riktigt tunga, kanske orkar jag inte läsa särskilt länge. Hm, det hade varit fint.

Baka, baka en liten kaka.

Mjöla ner hela köket, sätta på ugnen och slänga ihop något med choklad nu hade varit helt ljuvlig. En kladdaig, mastig skapelse att sätta tänderna i. Mumma.

I mina tankar har jag börjat packa inför de kommande veckorna, måste snart börja i praktiken också. Är så mycket jag vill ha med mig och till en hel del olika tillfällen och tillställningar. Ex. alla uteserveringar vi skall sitta på.

Nu kommer Tina.
Bye

Ingen rubrik

En liten förkylningen försöker göra en påhälsning. Det gilar jag inte! Nu måste jag kurera mig mot detta, som kan bli ett hinder för min praktik. Usch vad tråkigt om det blir en långrandig helvetes förkylning. Tack och bock för det. . . Det får bli te, vitlök och stillsamhet de kommande dagarna. Vill verkligen inte riskera att bli sämre.

Onsdag idag då, det blir en stilla dag och jag ska inte göra mer än vad som behövs. Ska iväg på ett möte och därefter får det blir plugg. Mitt lilla hjärta måste ut och rastas i skogen också. Ut och hoppa, springa efter pinnar och vara en alltmänt glad hund. (Ja Silja, hon är mitt hjärta. Men jag har ett enormt hjärta så du får också plats där!)
Emmis (Semlan) var och myste igår. Ska bli kul att ha henne vid min sida under tiden i Halland. Emma och Silja ska agera Andreas och Maja så jag inte ska sakna de som mycket.


Flickorna från småland

Halland har lånat mina småländska flickor. Denna vecka är de äntligen på hemmaplan. Ska bli härligt med ordentlig kvalitetstid och en massa mys.

Det har varit en gripande tisdag med många tänkvärda frågeställningar. Kai Boman var och förläste hos oss idag. För tio år sedan blev han oförklarligt förlamad. Han trillade ihop hemma utan anledning och låg sedan i koma i fem veckor. Ett uppvaknande trodde de aldris skulle ske. Han berättade om sin kamp att komma igång igen. Från att varit förlamad från böstvårtorna och neråt till att vicka på två tår och bara fortsätta kämpa. Hans kamp och styrka är enorm. Idag föreläser han, coachar andra i mörka liv och försöker hjälpa dem att hitta tillbaka till ljuset. Han tror på energin, E=m*c²
Det är hans livsfilosofi!

www.qrs.nu

Frågan om?

Nervositeten kommer smygandes. På måndag börjar jag i Halmstad. Som jag har längtat! Det var mycket fix och trix för att få en plats på sjukhuset, men det blev ett underbart ja. Frågan som jag ställer mig nu är, kommer jag verkligen klara av alla sjuka barn? Jag mår ju dåligt så fort ett litet djur inte mår bra. Det är lätt att intala sig att man ska klara av allt som kommer i ens väg. Jag känner att jag gjort det mest självklara valet för min skull, frågan är bara om det kommer att bli lika "lätt" som jag trott. . .

Jag ska klara detta, galant!

Början på slutet av april

Påsken har snart lämnat oss. Som alla andra år är det överflöd med mat, godis, dryck och sena nätter. Det har varit skönt med ledighet, tyvärr har man inte blivit ett dugg mer utvilad. Ska bli spännande att gå upp tidigt imorgon igen. Bara fyra dagar i skolan sedan bär det av till Halmstad för att praktisera på sjukhuset. Jag ser fram emot denna utmaning och välkomnar den med en öppen famn.

Silja anser att det är dags att införskaffa sig ett konto på facebook. Men, njae. Varför?

Kladdkaka och kaffe snart. Smaskigt.

Liten och känslig

Tomma nätter. Ibland är det skönt att sova själv, kunna breda ut sig över hela sängen. Inte höra någon annans snarkningar och andra oljud. Ikväll just vill jag inte sova själv. Vill ha min kärlek hemma hos mig denna afton. Känner mig lite låg och vill bli omhändertagen. En stor varm famn att krypa in i. . . Andreas kan du inte komma hem inatt? Bara en liten stund?!?

Ta tjuren vid hornen

Var ute och promenerade i regnet, Alexander undrar då om jag ska med till Jkpg för att inhandla diverse prylar till pappas nya balkong. Hmm, tänkte jag. Men det blev ett ja, snabbt in i duschen, kamma håret, in i bilen och upp mot den blåsiga staden. Det blev ett träd som skall pryda min fars nydesignade tillhåll. I en cool urna ska den stå och agera allmänt cool. Hur nu ett träd kan göra det? Men det kan det minsann.

Nu är det gjort. Det känns en aning befriande, en sten har fallit från mina axlar. Jag sa inte skärskilt mycket, men det är gjort. Jag kan nu ta friska, djupa andetag. Jag beundrar ditt mod.

Vid ett vägskäl

Imorgon är skärtorsdagen här. De första månaderna på året hur sprungit förbi. Våren är här och sommaren närmar sig. Går tiden tiden fortare när vi blir äldre?


När natten faller

Blir ögonlocken en aning tunga. Jag kan inte krypa ner i sängen än, funderar på en lång varm dusch. Men jag vet inte. Måste ner till tvättstugan och ta hand om det sista.

Suget suger.

När blev klamydia och gonorré hett?

Används abort idag som preventivmedel? Ca 40 000 aborter sker varje år (Ca 70 st. görs efter våldtäkter och incest.). Det är en extrem summa. Är många av dessa rent slarv? Jag är för abort, så det är inte det. Men jag undrar hur det kan vara fyrtio tusen kvinnor i Svergie  göra abort? Unga tjejer blir med barn på löpande band likaså med alla könssjukdomar som sprids. Hur svårt kan det vara att skydda sig med kondom när man antingen har ett one night stand eller en kk? Vi människor blir mer och mer resistenta mot penicillin och det är många världen över som redan är immuna. Vill vi verkligen utrota oss själva?

Var och varannan tjej har eller haft, alternativt känner personer som haft olika könssjukdomar. Ska det vara så oerhört svårt att trä på en kondom innan kuken ska in? Jag förstår inte problematiken.

Använd kondom.

Ta ställning

Havregrynsgröt eller varför inte ägg?

Min alldeles egna vilodag

Tvättmaskinen är ingång. Åter igen var det dags för tvätt. Ibland är minsann vuxensysslor lite roliga. Jag hade gärna haft en egen tvättmaskin och torktumlare, det är alltid lite pyssel att få bra tider när tvättstugan ska bokas.

Denna dag blir en lugn och skön dag. De enda måsten jag har idag är tvätten. Känns skönt med inga krav på sig idag. Bara kunna samla batterierna till praktiken i Halmstad och vara helt utvilad.

Morgondagen är lite av ett frågetecken. Funderar skarpt på att fara neråt. Frågan är om det finns resurser?

Lite kloklipping idag också kanske. Yes, även lite bad för min prinsessa.


Jul-eller påskskinka?

Är det någon som äter påskskinka?

Fly away with me in the night

Flygbiljtterna till Palma är bokade. Jag längtar och njuter av resan med landets frånvaro.

Nu ska jag och Maja strax ta natten.

Som en förbannad jävla drog

Kommer sötsuget så fort mensen är på väg. Jag kan ej hejda det och det finns ingen botten. Suget tar aldrig slut och det äter upp mig. ( eller snarare tvärtom) Anyhow, det är jobbigt. Hur blir man av med det? Man försöker att hejda sig och förbereda med att ej har något hemma, men vad fan. Det går inte. Bajs. Men det är ju faktiskt ganska nice. (eller gott)

Jag vill bo i hus. Någon som vill sälja eller hyra ut?

Tonvis

Vin på en måndag är aldrig fel. Njut av tillvaron för allt i världen.

Sann lycka för mig.

Maja, min Maja. Hon är idag världens lyckligaste hund. Hon har träffat hundar idag, sprungit efter massvis av pinnar hoppandes ut i sjön. Hon har fått vara i skogen och njuta av solen som vi andra. En dag med Maja. . .









      

En gul boll

Måndagmorgon. Solen lyser. Det blev en skön morgonpromenad, alla vi mötte var glada och pigga. Man märker verkligen vilken påverkan solens närvaro har på människan. Automatiskt får varenda person ett brett leende på sina läppar. Solen befrirar många från dess bekymmer och vardagliga problem. Mer sol åt folket!

en helt ny värld

natten, natten, bara vanliga natten. tänkte inviga mina nya ansiktsprodukter ikväll. har aldrig haft några speciella krämer och annat innan, har inte känt av jag haft behov av det och ansiktet har inte frågat efter det. att prova skadar förhoppningsvis inte. kanske mår det inte bra av att tvättas med tvål och vatten var dag. vem vet.

Blödarsjukan

Känslomässigt störd eller är det
bara traditionell mens?

Känslomässigt störd

Ansträngningarna kväver mig. Andetagen är tunga. Jag gör allt för att inte stänga dig ute, det är inte lätt. Jag är beroende av din närvaro. Jag omsveps av din. . .

Jesu död och uppståndelse

Påsken närmar sig. Påsk. Vad gör man till påsk? Äter ägg och påskskinka, eller? Vore jag religös hade jag iaf haft planer.

Tröttheten kom över mig. Maten är lagad, disken är uppdiskad, Julius har åkt, Maja sover, jag vill också sova. Dumma ork. Varför har den försvunnit så fort?

Nu blev jag på bättre humör, kom på att jag vill åka iväg och prova bröllopsklänningar. Ja, gärna!

. . .

Ett sorgset farväl.

Med en liten tår i ögat

Blod, svett och ännu mer svett har präglat mina helger och kvällar sedan december. Idag tar det slut. Idag stänger vi på Isaberg och Roupéz. Slut, som om det aldrtig varit öppet. Det har varit många låånga dagar som varit slit-och smärtsamma. Det låter kanske märkligt för er som aldrig upplevt det, men för många av oss här blir vi som en slags kämpande familj. Vi slåss i vått och tort för att få alla kunder nöjda och det är under några månader. Jag kan inte förstå att det är slut. Varje säsong säger nästan alla likadant, att detta var den sista. Trots dem orden står i princip samma människor här igen nästa säsong. Det är mäskligt, men det är drog. En livsstil. Ja en livsstil. Jag blir lite ledsen i ögat och magen knuter sig en aning.
Det är med vemod jag kommer att låsa dörrarna till shoppen idag. Tack alla på Roupéz och Isaberg som förgyllt min vinter. Extremt bra jobbat, besöksrekord har slagits och köerna har varit långa, bra jobbat!

En dag på jobbet utan sol.

Söndagen är här. Den kom med moln och mul. Var är solen? Vad ska vi göra en hel dag på jobbet när inte solen hälsar? Slipa lagg en dag som denna får bli vår huvuduppgift, men ack vad tråkigt.

Att ha en fyraåring hos i flera nätter är ett spännande ting. Min lilla stjärna är allt för underbar. Kommer att sakna honom nu när han flyttar hem igen.

En olycka kommer sällan ensam

Ja ni, det stämmer verkligen i mitt/vårt fall.

Hårt på psyket.

Vissa saker tror man att man klarar av bättre än vad man egentligen gör. Idag var det besök på bårhuset som stod på agendan. Föreläsningen var oerhört gripande och intressant. Det svåra kom då vi skulle gå i kylrummen, bland de avlindna. I say no more.

Till en nära och mycket kär

Tanttofflor. Ja, det har jag införskaffat mig. Ett par ordentliga, bra för knä och rygg. Bra skor är A och O Inom vården, men måste de vara så ruskigt fula? Never mind, Det är en värdslig sak.

Ikväll kommer min lilla stjärna och ska bo hos mig ända till söndag. Kylkåpet är fyllt med diverse barnhärligheter och annat gott. Tänkte ha mys här nu resten av veckan.

Imorgon ska jag till bårhuset. Känner mig lite nervös och märklig inför mogondagens studiebesök. . .

Nu är det dags för en promenad med Mr. J.

Bye mate, with love.

En jobbig saknad.

RSS 2.0